HETT TE-TIPS


Måste bara tipsa er om det godaste tesorterna jag någonsin druckit. Den ena heter Sov gott och den andra Hallonbladste, och tillsammans i en tekula blir det så otroligt gott! Dessutom är de nyttiga och båda är rogivande och perfekt att dricka såhär på kvällen för att lättare kunna sova sen. Ni hittar på sorterna på NK:s kaffe- och tehandel. Säkert på andra ställen också, men därifrån kommer mina påsar i alla fall. Fick dem i julklapp av min kära syster♥

HEMLIGT UPPDRAG

Hej, god dag, godmorgon eller vad ni tycker passar bäst! Jag har i vanlig ordning varit vaken sedan sjutiden så för mig är det ju nästan kvällning. Nästan... Ska strax kila ner på stan för att byta en klänning, handla upp ett presentkort, hämta ut mitt pass, träffa Ewis och Tilda och även göra ett hemligt uppdrag. Det jag kan säga är att det innefattar en butik och att jag ska handla, mer får jag nog inte säga! Väldigt kryptiskt...

Jag ska även ta mig till gymmet vid femtiden och möta upp Sanna för ett träningspass. Ska bli skönt att arbeta ut mina spända muskler igen. Utöver alla dessa ärenden och träning ska jag bara ligga i min säng och kolla på Grey's och hå lite småpanik över att jag inte har ett jobb. Önskar att turen kunde vända för mig på det området...

STYLE BY TYRA




Gisses vad seg jag är idag. Ont i höfterna har jag också, förmodligen efter träningspasset igår då jag nog chockade alla mina kroppsdelar. Är hungrig konstant också, och har ont i käken. Stora klagardagen! Tänkte i alla fall visa upp vad som låg innanför dörren när jag kom hem från Jocke förrut. Ett paket från Style by Tyra med två ringar jag beställde förra veckan. Snygga va? Dock är båda lite stor men det får gå.

Får även erkänna att jag beställde hem ett par stövlar nyss också... Shoppingmani! Jag kan dock försvara mig med att jag fick presentkort på  nya vinterstövlar av mamma i julklapp, så det är egentligen inte mina pengar jag bränner. Hoppas det passar och är fina!

Nu ska jag lägga mig i sängen och göra avslappningsövning, känner mig stressad i kroppen. Vi hörs imrogon eller något ♥

JAG ÄR IGÅNG IGEN!


Hej på er! Vet ni vad jag har hunnit med idag? GYM! Äntligen är jag igång igen! Det är obeskrivligt skönt i mina muskler just nu, jag känner hur de liksom vaknar till liv som ur en dvala. Välkommen tillbaka kära kroppen! Det blev en timme gym med fokus på ben och rumpa och jag tog tillfället i akt att testa på lite nya övningar med pilatesbollen som jag hittat hos PT-Fia. Och på tal om personlig tränare så ska jag få testa på det lite gran efter nyår, tack vare min kära vän Martin. Jag ska coacha honom till en starkare, hälsosammare kropp, hur kul ska inte det bli? Längtar!

P.S. Gillar klämvecket jag får till!

JULAFTON

God jul! Lite sent kanske, men här kommer en juluppdatering och en drös med bilder på hur min julafton såg ut. Vi samlade nästan hela släkten hemma hos mormor i Valla. Mångder med mat och trevligt sällskap! Nu ska jag bege mig ut på en promenad i vinterlansskapet, så kolla in bilderna ni så länge.











(Hittade en rolig effekt på kameran...)




EN RIKTIG PEPP-BLOGG

Hej! Hur har julen varit för er, massor och åter massor med mat? Så har det varit här. Fy satan vad jag behöver komma igång med träningen igen, längtar tills på måndag då jag ska förnya mitt gymkort. Och på tal om träning så måste jag tipsa om min absoluta favoritblogg just nu, PT-Fia! Det var denna blogg som fick mig att verkligen bli sugen på PT-yrket. PT-Fia skriver om allt från jobbiga träningsövningar till en nyttig, hälsosam kost. Precis det jag gillar och vill jobba med! Kika in, ni kommer känna er grymt peppade på träning efter det.

Förövrigt, jag återkommer med den vanliga bloggrutinen efter helgen. Ses här då! ♥

DAN FÖRE DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN


Det är två hela dagar kvar till julafton, visst är det galet! Jag har inte haft speciellt mycket julstämning men jag tror den börjar infinna sig sakta men säkert ju närmre vi kommer. Ikväll ska jag tjuvstarta julen lite med att öppna julklapp hemma hos Jocke. Spännande! Har inte en susning om vad han har hittat på för nåt. Dock får inte han nån julklapp tillbaka, så går det när man inte är tillräckligt snäll! Eller så kan det vara så att han är världens snällaste men beställningen har inte kommit fram än. Ni får gissa er fram!

Ska svepa mitt te nu och möta kylan och bussen. Så satans kallt! Ha en fin dan före dan före dan före dopparedan!♥

TENERIFFA NÄSTA?


Hej på er! Vilken fullspäckad dag jag haft idag! Den började stressigt med att jag skulle till trafikskolan för att ha Riskettan i några timmar (hann i tid, YES! Tidsoptimisten i mig gör high five ;) ) och efter det mötte jag upp Ewis och lilla Tilda. Vi parkerade oss inne på Hembagarns så jag fick käka lunch, Ewis ta en varm choklad och Tilda skrika lite. Men bara lite, för mest är hon en supersnäll liten unge som tittar storögt på dig och kniper hårt om ditt finger. Så söt! Efter lunch/fika gick vi runt på stan och letade julklappar och jag lyckades hitta mina två sista. Pju så skönt, nu kan man bara mysa fram till julafton.

Under dagen fick jag även ett sms ifrån becca som löd ungefär "hoppas du inte har nåt för dig 9-16 jan för då ska du med till Spanien!". Jaha sa jag, det gör jag gärna! Så nu ska flygrädda Lovisa ta sina första hyperventilerande andetag på ett plan. Rädd tjej!! Men det ska nog gå bra, Becca är också flygplansoskuld så vi får väl lugna varandra så gott vi kan. Och hålla tummarna för ett strålande solskensväder på Teneriffa v 2. Längter jätte mycket just nu efter sol och brun hud. Endast tre veckor kvar tills avgång, jippie!!

ÄNTLIGEN UPPE!


Tjoho! Efter veckor, månader till och med, har äntligen min namnsdagspresent kommit upp på väggen. Den röda hyllan alltså. (O.C.-postern borde plockas ner I know...)Man får göra vad man kan med ett tråkigt rum som skulle behövas renoveras men som är onödigt att påbörja eftersom jag förmodligen flyttar hemifrån om inte allt för länge. Mina fina balskor har fått en hedersplats på kanten och får nu visa upp sin skönhet än en gång. De dödade mina fötter under baldagen och kommer tyvärr aldrig till användning igen, så nu får de fungera som prydnad istället. Finemang!

RESTERÖDS


Hej! Hur fin är inte den här enkla mössan ifrån Resteröds? Ännu bättre är att det är på väg hem till mig, tillsammans med lite andra julklappar jag köpt (som inte är till mig alltså). Längtar!

Hur mår ni förresten? Har ni en bra lördagskväll? Här är det fortfarande förkylt men på bättringsvägen. Just nu kollar jag på Narnia på 5:an (skriver i pausen, eller nu tog den ju slut...) och kryar på mig med te. Har tagit det väldigt lugnt hela dagen, var på lunch hos mormor och övningskörde en stund efter det också. Mindre landsväg och parkering idag och det gick riktigt bra. Skönt att det går framåt!

Nu ska jag fortsätta kurera mig och lyssna/kolla på Musikhjälpen. Ha en grym kväll! ♥


SATANS FÖRKYLNING


Hej på er, tänkte be om ursäkt för dålig uppdatering här men jag är så jäkla förkyld. Blir galen här! Nyser hela tiden (inte ovanligt med 10 ggr i rad!) och använder upp ett helt förråd av näsdukar. Jag är en person som behöver ha saker för mig, som behöver röra på mig för att inte blir galen. Det funkar ju inte riktigt nu i denna snoriga situation! Åååh... Får verkligen smälla mig på fingrarna för att inte ställa mig och smygträna plankan, utfall och liknande hemmaträning.

Ska sluta beklaga mig nu och inse att jag har det riktigt bra ändå. Det hara inte alla människor, och framförallt inte barn. Slå på Musikhjälpen och skänk en slant för att få stopp på barnhandeln. 50 kr är lite för oss, men massor i detta arbete. In med er där nu så ska jag städa lite här hemma. Tjoho för att vara sjuk!

HETT TIPS!

 

Titta vilken superfin ring/ringar jag har hittat på www.stylebytyra.se! Ett hett julklappstips! Jag skulle då inte tacka nej iaf... (a) 119 pix!


JULSTÄDNING


God morgon! Vaknar upp till en klarblå himmel och gnistrande vit snö... Härligt!! Jag ska precis kila iväg till bussen och åka ut till mormor och hjälpa henne med julstädning och sällskapa. Tänkte bara slänga in ett godmorgon och en liten kik på hur jag ser ut idag. Hej hej! ♥

LUCIADAGEN


Hej! Sitter och lyssnar på Musikhjälpen i just detta nu. Älskar verkligen den satsningen som blivit något av en tradition nu för tredje året. I år samlar de in pengar för att kunna stoppa barnhandeln. Jag har redan skänkt 50 kronor, gör det ni också! Det lilla blir mycket när alla går ihop.

Ber förövrigt om ursäkt för dålig bloggning den här helgen. Har både haft en massa skoj så att tiden inte funnits, och när den funnits har humöret inte varit på topp istället. Men nu är jag här igen med nya tag. Hoppas verkligen superhårt att min förkylning ska ge med sig den här veckan så jag kan komma igång med träningen igen. HATAR att bara sitta och fläska, jag behöver rörelse!! Lovar ni att hålla krya på dig-tummen för mig?

Imorgon blir det full rulle igen då jag ska ut till mormor och hjälpa henne med lite julstädning och så och sen ska jag låna min supersnälla vän Sannas bil igen och övningsköra. Välbehövligt och svinkul!

Nu ska jag fortsätta lyssna på Musikhjälpen (som man förövrigt kan lyssna/se på genom Spotify, leta efter det på nyheter!) och spela mina onödiga FBspel. Ha det grymt! ♥

PS. Världens största grattis till min fina Jocke som fyller år idag. Puss sötnos!


LUCIAFIRANDE


Morsning! Idag ska jag dansa på luciafirandet här i stan hela dagen. Måste rusa nu för jag är alldeles för tidsopptimistisk som vanligt. Hej! ♥

2010-12-10


Hej hallå! Idag har jag en bättre dag. Började med frukost framför Vakna! Med The Voice, tog en promenad i vintersolen, dusch och hårtvätt och nu är jag redan att kila ner på stan. Har körlektion och efter det ska jag leta efter lite julklappar. Varför ska det vara så svårt att veta vad man ska köpa?

Ikväll tar jag bussen ut till Valla och julmyser med med Elin och Sanna. Trion ska återförenas! Efter det ska jag sedan försöka ta mig ut till Vingåker och gosa ner mig hos Jocke. Han fyller hela 21 år på måndag så är stor möjlighet att det blir paketöppning ikväll...

Nu ska jag rusa! Ha det fint ♥

INTE MIN DAG

Det är inte min dag idag.

FULLSPÄCKAT



Morsning! Idag är det en fullspäckad dag för mig. 10.00 ska jag vara på sjukgymnastik på andra sidan stan, 11.15 ska jag sitta på bussen mot Nyköping och 13.00 ska jag infinna mig på arbetsintervju hos Manpower. Läskigt! Det här blir min första arbetsintervju så det är väl inte så konstigt att jag är lite nervös, men jag tror det kommer gå bra. Det kommer det! Bara jag är mitt glada trevliga jag. När intervjun är slut ska jag dessutom möta upp min barndomsbästis Emma för en fika. Det har sina fördelar att komma till Nyköping!

Håll tummarna för mig idag nu! För att jag hittar till alla ställen och att jag hinner med bussen! Håll hårt!!

EMBRACELETS UF


En fin grej med att ha en blogg är att man kan göra reklam för sådant man tycker är bra. Som det här UF-företaget som min fina vän Emma har startat. Hon tillverkar och säljer armband som alla består av ett hematit-hjärta samt två silverpärlor och andra pärlor i olika material (bland annat sötvattenpärlor, lava, bergskristall). Vid varje köp går 10 kr/armband till Stiftelsen Min Stora Dag. Underbart fint så här till jul ju! Titta in hos henne redan idag!

SILVERCHOCK



Hej! Ovan ser ni hur jag ser ut idag. Nya skorna på och en ännu nyare klänning! Jag var ju på en shoppingrunda i Norrköping igårkväll med tre vänner och jag hittade en massa fint. Massa! Redan efter tio minuter hade jag haffat två klänningar och bränt 500 spänn. Jag är så bra på att hålla i pengar i närheten av kläder... Men jag är jättenöjd med köpen i vilket fall som helst, två klänningar, ett par jeans (satt som en smäck! jag hittar aldrig jeans!!), en tröja och ett par trosor. Jag firade lite att jag fått lön för jobbet hos min morbror och intalade mig själv och de andra att jag var värd lite nya kläder. Jag får visa er de andra kläderna när de väl används.

Idag har jag än så länge hunnit med körlektion ute på landsväg, lite teoriplugg och en laxpasta-lunch. Ska snart knata iväg bort till Ewis och Tilda och baka pepparkakor. Gött!

Ha det bäst! ♥

SLUUUUUUT

Jisses, har precis kommit hem från en heldag på förskola. Mamma ringde och väckte mig kvart i åtta imorse. "Kan du vara här om tre kvart?! Vi behöver vikarie, det här är din chans!" Snark sa jag och min förkylning. Lyckades motvilligt upp ur sängen, ner med frukost i magen och ut i kylan. Så idag har jag snutit mängder av snoriga näsor, spelat spel, försökt trösta otrösteliga barn, lekt affär och även bytit en blöja.

Jag fick även ett samtal från tomteverkstan (aka eventjobbet i Nyköping) och ska dit på intervju på onsdag. Snabba svängar! Hoppas jag hittar kontoret jag ska till bara, min förmåga att hitta i Nyköping har förvunnit efter mina 6 års frånvaro. Men det löser sig nog!

Nu ska jag sticka iväg till Norrköping med fyra vänner och leta nyårskläder. Det är mycket som händer nu som sagt!

NEW SHOES

Ett par kopior av dessa underbara boots (Acne Pistols Short) fick följa med mig hem från Scorett. Har länge velat haffa en par av dessa hypade skor och nu finns de äntligen i min ägo. Älskar dem redan!


PEPPARKAKSBAK


Hej på er! Igår lyckades jag få hit Jocke på myskväll. Vi lagade fajitas och såg på Så mycket bättre (som är världens bästa program) och lyckades även baka ut lite pepparkakor. Mamma hade fixat hammagjord deg dagen innan så det var bara att kavla ut. Det blev lite varierande resultat på kakorna, som ni kan se ovan... Hästarna blev smygfeta och växte ihop till siamesiska tvillingar. Men goda blev det! Mumma, hemmagjorde pepparkakor är godast.

Nu ska jag strax hoppa in i min privat-taxi kombinerat med smakråd (nattis & william, ) och åka till Scorett-Outlet. Håll tummarna att jag hittar några skor som vill följa med hem!

JULSTÄMNING


God morgon! Hur mår ni denna snötäckta lördag? Här är det förtfarande lika förkylt. Jag har även lyckats vrida knät fel så det har låst sig och hotar att knäcka tillbaka när som helst, kul att allt fungerar så bra... Nej nu ska jag sluta låta bitter, det kunde varit så mycket värre. Nu ska jag glädjas åt att jag har en stor pepparkaksdeg liggandes i kylskåpet. Och den ser ut att vilja bli bakad! Om jag får hit Jocke ikväll ska jag se till att det blir pepparkaksbak.

Ser ni vad juligt jag har fått i mitt fönster förresten? Julstämning!

HOSTAR UPP LUNGORNA!


Det är så kul att vakna halv sex på morgonen av världens rethosta.... Åh vad det är värdelöst att vara förkyld! Sitter just nu och snyter mig varannan sekund och drömmer mig bort bland skor. Hade ett galet skosug när jag vaknade imorse, måste ha drömt något. Satte mig direkt vid datorn och kollade runt efter ett par klackar och fastnade för erbjudandet "Köp nu, betala i februari!"... De vet hur man får mig på fall de där Nelly.com!

Hittade även skorna som jag skrev om för ett tag sen igen, från Scorett, och känner mig nu så illa tvungen att få någon att åka med mig till Scorettoutlet i Vingåker.

Det är tur att jag får lön från jobbet hos min morbror snart, annars skulle det bli julkris!

LOVISA SOM JULTOMTE?


Ja det är precis som rubriken lyder, jag har blivit uttagen att jobba som jultomte två veckor innan julafton. Och nu talar vi om en jultomte i full utstyrsel, sjungandes, lekandes, bjudandes på kakor på stan. Jag hade helt glömt att jag hade sökt det jobbet (som hette eventpersonal..), söker ju så många i veckan, så jag blev skapligt ställd när jag blev uppringd i kväll och hörde att de ville ha med mig. Tydligen matchade jag kraven och jag är inte den som tackar nej! Lite nervös får jag erk'nna att jag är, sjunga på stan! Men det ska nog gå fint, ska tydligen få två kompanjoner, och sedan är det inte här i Katrineholm som tur är. Pju. Det här blir en utmaning, en kul utmaning, som jag tror kommer vara en grym erfarenthet!

Kanske kommer ni stöta på tomte-Lovisa på stan nästa gång?

THE KILLERS - BOOTS


Jag hittade precis The Killers nya jullåt och jag gillar den riktigt mycket! Dels för att det äntligen kommit något nytt ifrån mina favoriter, men också för att för varje visning av den här videon ger (STARBUCKS) RED $5 till the Global Fund för att hjälpa till att bekämpa AIDS i Afrika. Så himla fin och enkel grej att göra.

(Stort plus att Brandom Flowers har rakat av sig skägget och ser ut som han gjorde förr, mumsi...)

ÖNSKELISTAN 2010


ANDRA DECEMBER

Jaha då var jag sjuk igen. Om man nu ens kan säga att jag började tillfriskna... Vaknade flera gånger inatt av att näsan var totalt igentäppt och halsen retade. Inte alls som man vill börja en torsdag! Jag drömde en jättekonstig dröm inatt också, en som jag drömt en gång innan. Den är nästan uppbyggd som en saga! Jag och min mamma skulle följa med min syster upp till en mystisk gammal stuga som det sas att man kunde få massvis med pengar ifrån, bara man gjorde på ett viss sätt. Man var tvungen att sova en natt i stugan (som var en läskigt ruckel) och på morgonen efter lyfta på två plankor i golvet. Där under kunde man hitta en skatt, men man var tvunegn att ha planen för flykten klar i huvudet! För när man väl rört skatten så hade man bara någon minut på sig att springa ifrån stugan och fly för sitt liv ifrån ett stort troll (!) som skulle döda en. Jag tror att vi lyckades överleva för sen var vi i ett fint hus vid havet. Men det vara bara min syster som var rik... Sjuk dröm som är minst lika läskig att drömma för att den känns så väldigt verklig. Konstigt nog.

Efter en frukost med avocadomacka kändes det dock bättre! Så nu ska jag slå till på lite julstädning i mitt rum. Det återstår att se om det blir mer än dammsugning, på nåt sätt stannar det alltid där...

Hjälp...


NO CHILD BORN WITH HIV


Gör som mig och många många andra, gå in på www.one.org och gör din röst hörd. Skriv på listan för en värld utan barn födda med HIV. Dagens lilla goda gärning för oss alla.

RSS 2.0