BACK TO WORK

God morgon hörrni. Idag ska jag tillbaka till jobbet efter en vecka hemma. Jag ser fortfarande ut som en zombie med trötta ögon och går krökt som en 90årig gammal dam med ryggont. Bara en lite förvarning ifall ni tänkte handla på ICA Nära idag...

MORMOR 89 ÅR (BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG)

För lääängesen (mer exakt precis en veckan sedan) firade vi min underbara mormor som fyllde 89 år ung. Det bjöd tradtionsenligt på födelsedagsfika bestående av hembakade kakor, sockerkaka, kaffe och tårta. Man rullar alltid lite extra när man tar sig därifrån, men det gör inte så mycket. Min mormor är en lite krutgumma som bakar, städar och påtar i trädgården bäst hon kan och planerar för fullt för en (förhoppningsvis kommande) höftoperation, samtidigt som hon vänjer sig med sin nya hörapparat. Hon hoppar till när hon spolar vatten i kranen, lägger märke till väggklockans tickande och ringklockans gälla signal. För sånt har ju varit okänd mark för hennes öron ett himla bra tag.

Grattis igen mormor, jag ska bli precis som dig när jag är 89. ♥






BUNKER


Här ligger jag nu, i min bunker. Det är ju så satans ljust ute hela tiden så jag hängde upp två filtar i fönstret och vips! mycket lättare att sova. Tänkte passa på att vila så mycket som möjligt idag.

Det där med att jobba idag blev ju ett riktigt skämt förresten... Igårkväll fick jag feber och blev alldeles bölig av ångest för att jag ställde till det för de på jobbet. Men att vara sjuk kan man ju faktiskt inte rå för (intalar mig själv...). Passade på att sjukanmäla mig hela helgen så att jag kan vila upp mig till på måndag. Den här sjukan är så opålitlig, på morgonen känner jag mig nästa frisk och sedan går det sakta utför framtill kvällen då febern slår till. Och jag är inte det minsta förkyld? Aja, bara att vila vidare och hoppas det släpper SNARAST.

Glad midsommar på er! Och ta en sup och en sillbit extra från mig också är ni snälla. ♥

BÄTTRINGSVÄGEN?

Hej hallå dagboken! Hur mår du idag? Jag tror att jag är på bättringsvägen här hemma men vill inte säga för mycket. De senaste dagarna har det gått fram och tillbaka mest hela dagarna med huvud- och muskelvärk. Imorgon ska jag jobba i alla fall! Just i detta nu undrar jag vad jag gett mig in på (en jäkla massa kassatimmar med ett dunkade huvud och värkande rygg...), men jag kunde verkligen inte lämna stackarna på jobbet i sticket med ett tomt midsommarpass att fylla. Alvedonen och vattenflaskan ska med, det är ett som är säkert. Och Dextrosol!

Nu ska jag göra i ordning lite te och mellis och se om ögonen förmår sig att orka med en bok. Krya krya mig nu!!


För att hålla mitt humör upp blev det denna ögonfröjd! Proteinpannkaka med banan&kesoröra, rabarbervisp, frukt och bär. Gött, och nyttigt sägs det också!

UPDATE: SJUKLING

Hej, tänkte bara kika in och visa att jag lever. Jag har gått och blivit sjuk i något (för tillfället) okänt virus/infektion och orkar knappt gå utanför dörren. Musklerna värker och halsmandeln/lymfskörteln (enligt sjukvårdsrådgivningen, jag själv vet knappt vad en lymfkörtel är?) är svullen. Ska ringa vårdcentralen och höra vad de tycker imorgon. Så nu ligger jag bara i sängen och glor serier hela dagarna. Så himla urtråkigt att jag snart klättrar på väggarna. Rastlös själ söker sysselsättning! FORT!

Aja, det är bara att vila och dricka mycket vatten och hålla tummarna att jag frisknat till tills midsommarafton. Både jobb och firande, måste vara frisk!

TJEJKVÄLL

Tjejkväll igår som spårade ur och vi hamnade med våra manliga kompanjoner på Statt efter 4 flaskor vin. Behöver jag säga att det dunkar i skallen idag?



Vi hittade Nattis skolfoto från nian, så himla söt tjej!

JOBBA


Nu sticker jag iväg och jobbar stängning på ICA Nära. Missade att jag började 15 idag, var helt inkörd på 16... Bara att ösa iväg nu!

ATT SPENDERA PENGAR



(Ignorera min kissnödiga pose.)

Titta vad jag kom hem med idag! En gammelrosa lång kofta för 100 riksdaler på H&M. Ibland måste man bara låta pengarna rulla, ibland måste man bara slå till. Jag lyckades även hitta en av de födelsedagspresenter jag planerat åt min bästa vän + lite shampo och sånt nödvändigt. Vill inte riktigt logga in på Nordea och se hur mycket som försvunnit...

Nattis och jag hade ju tänkt hänga på trafikskolan tidigare idag och få lite plugg gjort, men det var bara att vända i dörren. Riskettan var i full gång, så vi tog oss en stor glass på Hembagarns istället och planerade midsommar. Som det ser ut nu ser det väldigt lovande ut, längtar! Litet minus att jag jobbar hela midsommarhelgen dock, stängning fredag, lördag, söndag. Tur nog stänger ICA igen 19.00 på midsommarafton så jag hinner fira lite jag med.

Ska göra i ordning lite göttigt te nu och leta reda på lite cykelkartor över K-holmen. På onsdag ska mamma och jag ut på cykelutflykt, mysigt va? Puss och ♥


DAY OFF


Firar att dagen består av 0% jobb med att möta upp vänner på stan! Först blir det trafikskolan med Nattis och sedan lite ärenden med Ewis. Ikväll blir det i vanlig ordning en tur till Vingåker och min bästa. Ha en finfin dag! ♥

FÖR DU HAR TAGIT STUDENTEN


Hej på er, en lagom glad tjej som sitter här och skriver. Avundsjuka på studenterna här i stan som idag har sin lyckligaste dag, ilska på jobbtider och en självkänsla som sakta men ack så säkert börjat rinna utför igen. Underbar lördag.

Men jag ska inte sitta här och klaga för er, tänkte mest slänga in den här bilden från igår. Min vän Emma (4:e från vänster) tog ju studenten! Bästa vädret hade de och stämningen var på topp på flaken. Jag hade en buss att passa 19.15 så det blev ett snabbt firande för mig innan jag var tvungen att åka hem igen. Men lite god mat och dryck hann jag med i alla fall!

Jag ska försöka peppa mig själv lite nu och sedan ge mig iväg och jobba stängning. Varför. Så. Tungt. Hej på er.

BÄSTA JAG HAR

Idag har jag hängt med den här killen, min alldeles egna världsbästa Jocke. Vi hade tänkt åka ner till sjön och sola och bada men eftersom regnet bestämde sig för att ta över fick det bli annat. Filmmys, thaimat och skateboardmekande. Inte mig emot. ♥

 

Imorgon är det förövrigt äntligen fredag och en dag jag sett fram emot länge. Imorn tar jag bussen till Nyköping och möter upp min barndomsvän Matilda för att sedan fira min barndomsvän nr 2 som tar studenten! (Emma, du ska bara veta hur avundsjuk jag är på dig!!) Som jag har saknat dessa människor, de verkligen fina som få.

 

Innan bussen bär av ska jag hinna med lite annat smått och gott, så vi får se om jag hinner med att kika in här och uppdatera er. Vi hörs snart igen i alla fall! Puss och gonatt


FYNDAT

Kolla in vad jag fyndade på H&M för endast 149 pix? Sitter som en smäck, bekväma och helt enkelt skitsnygga. Nehöver jag ens nämna glad jag blev i provrummet när dessa gled på?

HAVREMJÖLKEN


God morgon kärar läsare! Hunnit vakna till än? Jag tvingade mig bort till gymmet och svettades ett pass så jag är så där oförskämt härlig i kroppen nu. Men jäklar vad tugnt det var idag! Vet inte om det är pollen eller bara allmän lathet, men den senaste tiden har jag inte haft någon ork alls till träning. Kanske det som straffar sig nu?

Innan jag hoppar in i duschen måste jag bara tipsa er om världens bästa alternativ till den vanliga mjölken; havremjölken! Jag njuter av varenda droppe av denna vätska och väljer 10 ggr av 10 denna framför komjölken. Bra för hjärtat och berikad med alla vitaminer som finns i mjölk. Viktigt att tillägga är att det måste vara ICA Gott liv Solhavre, där har ni sjukt god och nyttig njutning. Dagens mjlktips!

SET FIRE TO THE RAIN


Jag är helt kär i den här låten. ♥ Sjukt!

ÄNTLIGEN LEDIG


Hej på er! Gissa om jag är lycklig idag, jag är ledig! Så himla länge som till imorn kväll, hehe. Men det gör inte så mycket för jag har bara tre jobbdagar den här veckan, uthärdligt om man säger så.

Idag ska jag bara njuta av solen och fint sällskap. Ska ner till stadsparken och möta upp Ewis och co för att titta lite nationaldagsfirandet. Sen blir det kvalitétstid med min bästa vän som jag träffat alldeles för lite senaste tiden. Tråkigt nog blir det ju så när man jobbar olika tider och har mycket som ska göras på fritiden. Idag är vår dag i alla fall! Lite senare åker jag hem till Jocke och myser till det lite till. Efterlängtat!!

Sneglade just på mina blommor och ser att de skriker efter vatten... Mission vattning och sedan tar jag mig ut i fina vädret! Ha en gryyyymt bra dag ♥

P.S. Jag har faktiskt på mig en klänning, ser lite naket ut där på bilden...

TACK H&M

Älskar att hämta ut ett efterlängtat paket från H&M på posten och så är det fel storlek.... Retur!

LÖRDAG

God morgon bloggen! Vaknat till ordentligt? Jag har varit uppe sedan halv åtta och ätit frukost framför tv:n och sedan hunnit ut på en morgonpromenad i solen. Satan vad varmt det är redan nu! Skulle ge bra mycket för att få den här helgen ledig och bara ligga och bränna i solen på en gräsmatta, men det blir jobb istället. 11-19 idag och imorgon har jag stängning 17-22.15. Det är bara att ta en dag i taget så blir det nog lättare, imorgon har jag ju faktiskt halva dagen fri till sol och slappande.

Igår efter jag kommit hem från jobbet parkerade jag mig i soffan med mörkchoklad, lite chips och körsbärstomater. Välförtjänt efter 10 timmarspass! Slocknade vid halv tolv efter det obligatoriska avsnittet av Desperate Houswives.

Nu ska jag läsa igenom dagens bloggskörd och sedan bär det av till jobbet. Puss på er ♥

STÖK


Hej, och välkomna till mitt stökiga rum! (Måste verkligen ta tag i vindsröjningen så gamla sängen kan flytta upp dit...) Allt bra med er? Med mig är det bra, sjukt trött bara. Stängde ju som sagt på ICA igår och idag är det 10-20 som gäller. Skulle egentligen träffa några tjejer från gamla klassen efter det och gå ut, men jag blev tvungen att ställa in. Känner att jag behöver all kraft jag kan få för att orka jobba hela den här helgen. På måndag är jag äntligen ledig igen!

Nu ska jag rusa, ha en fin dag och njut av solen! Pusss ♥

VILL INTE


Inte så himla sugen på att jobba 15-22.15 idag... Suck it up, nu kör vi.

MIN LEDIGA DAG

Hej! Hur mår ni idag? Jag mår finfint, för idag är jag ledig! Min enda lediga dag den här veckan, så idag njuter jag för fullt. Hittils har jag hunnit tvätta ett par maskiner, pluggat på trafikskolan med Nattis, lagat lunch + matlådor och nu tar jag det bara lugnt här vid datorn. Planerar att parkera röven ute på balkongen och fånga lite solstrålar också, så de där molnen utanför gör bäst i att försvinna. Nu.

Skypade med min kära vän Elin som är i Australien och jobbar som Aupair som en liten stund sedan. Vad jag saknar dig Elin! Se till att snabba på de här veckorna som är kvar tills du kommer hem, och njut av Australien tills dess :)

Nu ska jag kila ner till tvättstugan och byta maskin, sedan blir det lite plugg ute i solen. Ikväll åker jag till min bästa Jocke! Ha en riktigt fin onsdag, pusss ♥


Den här glada bilden från förrförra våren passar himla bra idag.


RSS 2.0