PEPP

nymålade naglar, en ny klänning, nya skyhöga skor som gör att jag blir en ca 2 m gör att jag känner man riktigt riktigt pepp inför kvällen. bild kommer senare! tja!

svennebanansvennebanansvennabanan...

herregud vad det ska vara svårt att hålla sig till sånna här nyttighets&måbra-kurer. jag startade upp en sådan i tisdags och har med stor möda hållt fast vid den så gott jag kunnat (jag har fuskat en liten aning såklart) och emellanåt så känns det ju alldeles hopplöst. jag är en sån som vill se resultat på direkten, idag, NU! men så funkar det ju inte direkt. det är bara att bita ihop och tänka framåt.
ni kan väl hjälpa mig lite med motivation? en lite pepp bara? jag vill sjukt gärna klara det här förstår ni.

TACKI!

(det har fastnat en låt på min hjärna...)

ni tittar på ett kap


klänningen här har idag blivit beställd för 99 kr. med frakten som delas med sanna så blir priset 121 kr vilket jag tycker är högst överkomligt.
en brunbränd isa till den där och vi har en sommarfavorit, det känner jag på mig.

ni kommer väl ihåg att ge klappen?

här kommer min klapp till mig själv!

idag har jag:
  • genomlidigt skoldagen - bra lovisa!
  • cyklat runt på en cykel hit och dit - bra lovisa!
  • handlat nödvändigheter med mamma - bra lovisa!
  • städat rummet - bra lovisa!
  • ätit nyttigt - bra lovisa!
  • gått powerwalkrundan på 5 km - bra lovisa!
den här klappen behövdes, jag är helt slut.


hahaha såg just att jag har skrivit tomat på alla möjliga ställen där det inte ska stå i gårdagens inlägg.
nån var nog lite trött.

helghelghelg

solig dag idag vilket gjort att jag orkat med mina små onödigt uppförstorade saker jag gärna gråter en skvätt åt ibland. att jag ska vara så känslig.
var och shoppade loss  på underkläder, strumpbyxor och mat med mamsen och här nedan ser ni resultatet. jag vet, sämst bild men så kan det vara! behövligt med lite nya kläder och maten lär gå åt imorgon då släkten kommer. mumsi vad det ska bli smarrigt!


tv bh:ar, tre par strumpbyxor & ett par svarta trosor som jag håller tummarn kommer täcka allt som inte ska visas på dansuppvisningen nästa helg.

pulsen slår, jag tror det går, låt det aldrig sluta

åååh, den här veckan är jag humörsvängnings-isa dagarna i ända. sprudlande glad ena stunden, tårarna trängande i ögonvrån för ingenting nästa. sånt gillas inte.

imorgon är det fredag igen äntligen och denna helg blir som många andra fullproppad med trevligheter.
fredag står för städning och en lucka och lördagen pajbakning som heter duga! tomat-, basilika- och tomatpaj, köttfärspaj med bacon och tomat och en heeet korvpaj. man börjar ju dreggla på stört. det är släkten som jag ska bjuda på denna delikatesslunch när de kommer för att fira min såhär i efterskott. det ska bli trevligt. sen sätter jag kursen mot vingåker för att tillbringa så mycket tid jag bara kan hos jockepocke.
min kära snus kommer hem ifrån turkiet på lördag också och henne hoppas jag på att få träffa på söndag och tönta :) det är vi bra på.

nu ska jag knarka te i hutlösa mängder och slänga ett öga på tvn. HEJ!

cry-baby

inatt eller mer imorse drömde jag den hemskasta drömmen jag har drömt någonsin.
kommer inte ihåg exakt allt som hände men jag kommer ihåg den röda tråden; mamma dog och det sista jag sa till henne var jag hatar dig. jag fick sån panik och ångest att det inte går att beskriva, grät som en galning när jag vaknade och märkte att det som tur var bara var en dröm. jag somnar om och kommer tillbaka till helvetesdrömmen och vaknar nästa gång återigen upp storgråtandes och hyperventilerande.
hela resten av dagen har jag gått runt med klump i magen och rädsla att alla ska gå och dö ifrån mig. hemskt.

vi avslutar lite mer positivt med att jag hittade en tidning här hemma med en massa skitbra grejer. massvis med nyttiga recept och träningspeppning. detta kanske kan sporra motivationen? jag håller tummen.

en sån där jäkla lång måndag igen



1 & 2 jäkla fotolektioner att vänta på.

dagen har flutit på i ett sakta men säkert tempo. samlektion med erik äntligen efter precis-peters praktik, en spanskalektion som aldrig ville ta slut, en lunch med en massa köttbullar (första köttbullen på mer än ett halvår kanske?), idrottsteori med olegubben som demonstrerade hur man ska skotta snö, ett långt hål med tid för en massa solnjutande för att sedan avsluta med fotolektionen. där börjades det skissa på den sista uppgiften, reportaget, där vi ska försöka visa alla våra fina kunskaper. jag bestämde mig för att tvinga ewis till att ställa upp som matlagare och följa henne genom hela grejen. det kan bli riktigt bra det! o så förväntar jag mig få smaka av käket såklart också. hihi, smarrrrr.

nu säger ryggen att det är dags att sova, så gnissel o snark från mig.

naturlighet

orka vara vältränad o superfit. det finns roligare saker här i livet än att hålla sig i slimformat.
o jag älskar bubblerooms senaste reklam, där en skitsnygg tjej med former och naturlighet poserar. där har vi ett bra ideal folk! inte alla dessa pinnsmala bantande modeller vi annars proppas med. kom ihåg det nu.

jag vill ha dig här på riktigt inatt och suga liv ur din halspulsåder

lars winnerbäck = perfekt sommarmusik.

dagen ser ut att kunna bjuda på lite balkongsolning, städning av hamsterbur (som städades nångång alldeles för längesen), möjligtvis en liten promenad om jag skulle finna den orken, och sedan ut till vingåker får jockelek.
dagen har goda förutsättningar!

födelsedagen

igår var det den stora dagen, 18års-dagen! kvällen börjades med thaimat med trevliga kamrater för att sedan övergå till sällskapande i mitt rum med vin och andra goda drycker. därefter bar det av ner på den obligatoriska krogrundan. där blev det en hel del alkohol och isa fick i sig mer än behövligt. och brände för mycket pengar. bland annat på en skitäcklig shot, drick för fan aldrig samboca. men sällskapet var i alla fall världstrevligast. sen flörtade jag med mig den där superfina jocke hem också. världsbäst.

tack alla som gjorde dagen till vad den var!


have a little faith


jag älskarälskarälskarälskarälskar dig. <3


och så fyller jag krogmyndig imorgon också. det kan inte bli bättre!

korvomanen

jag är inte längre vegetarian. tänkte att jag borde slänga ut det här så att ni alla vet, att jag nu mera äter till viss del kött. jag måste ju erkänna att det även denna gång var korven som lockade mig tillbaka. denna asgoda köttvara som ni aldrig får upp ögonen för, den äter jag.
eller, imorgon lunch kommer jag äta den. fy vad jag längtar.
men tro inte att jag släpper hela den här grönsaksgrejen, jag tänker bara fuska ibland. därför kan jag inte längre kalla mig vegetarian. nu blir jag bara grönsaksätaresomäterköttibland. lägg det på minnet.
ni måste kolla in den här korvsidan också.

puss & kram från korvomanen


duktig lovisa

man ska berömma sig själv, det glömmer man gärna bort. speciellt vid tidpunkter då självförtroendet ligger i backläge, skolan bara ger stress och krav, och man bra gärna bara skulle vilja krypa in i garderoben med bra musik och aldrig komma ut. det är då vi alla behöver en snäll klapp på axeln.

här kommer min klapp:
  • jag har klarat av första skoldagendagen efter lovet - bra jobbat lovisa!
  • jag har ätit nyttigt - bra jobbat lovisa!
  • jag har gått en skitsnabb och jobbig promenad på 45 min - bra jobbat lovisa!
  • jag har tvättat - bra jobbat lovisa!
  • jag har pluggat historia - bra jobbat lovisa!
  • jag ska strax kila iväg till dansen och dansa bort ytterligare kalorier - bra jobbat lovisa!
 så där ja.

godisförbud och ett löfte till mig själv om ett försök

idag när jag vaknade och tog mig ut ur sovrumsdimman möts man av beordningen: gå och lägg dig igen, det här är emmas påhitt! så man går och lägger sig. efter några minuters lyssnade på slamrande ute i köket kommer mamma och emma insjungandes på ja må hon leva och i armarna har de äppel & kanel-plättar. emma som inte kommer vara här när jag fyller på fredag ville bidra med ett litet firande i alla fall. och det är ju faktiskt riktigt gulligt när man tänker efter.

på grund av att man under aprilmånad äter som en 7-barnsfamilj vareviga dag har jag fått mamma till att hjälpa mig med ett godisförbud. alla dessa pakter funkar inte längre, en bra grej i början men sen skiter det sig så gärna. så nu tog jag till lite mer effektika metoder. mutning. om jag håller mig godis-sober i ett halvår så inkasserar jag 300 spänn, vilket alltid behövs även om summan kan tyckas liten. det är ju egentligen inte pengarna jag gör det för.

sen det där löftet till mig själv handlar om att jag ska försöka promenera. en massa! jag cyklar gärna vartän jag ska, snabbt och smidigt, men att gå ger ju en himla massa gratis motion. och så får jag väl erkänna att jag blivit lite påverkad av min promenadgalne syster + alla dessa tidningsrubriker.
så nu ger vi det ett försök i alla fall.

nu skriker disken på mig så det är bäst att jag kilar dit.
heje!

en måndag

dålig uppdatering på bloggfronten har jag märkt, men är det påsklov så är det väl.
jag har njutit av solen, ätit glass med snusen, partajat lite lätt, lekt med en fin jocke, grillat och firat påsk med släkten, umgåtts en hel massa med syster vilket har resulterat i en ganska så trött och lättirriterad lovisa.
bortsett från svackorna med tjurighet och tjockistänkande så har lovet varit riktigt trevligt.
men det kunde ju hemskt gärna få vara lite längre.

det är as kallt

jäkla skit. det där att man ska ta sig ut och springa, nivet så man mår bra och grejer, det kan omöjligt funka på mig. alla de senaste gångerna jag tagit med utanför dörren i en susande fart och ful springstil har jag sedan gått och blivit irriterande krasslig. jag är ett levande bevis just i detta nu! frusen, trött och hängig. nej det ser ut att bli promenader för min del en tid framöver så jag slipper ligga hemma och tråka, isolerad från omvärlden.
   en annan otrevlig grej som dök upp under springturen var min trologtvisa astma. eller ansträngninsastma eller vad det kan vara. den brukar dyka upp under springturer eller andra ansträngande aktiviteter men idag slog den rekord i styrka och jag trodde jag skulle stryka med. eller i alla fall bli hittad liggandes skakandes av andningssvårigheter under en gran. eller i alla fall bli riktigtriktigt skrämd och sitta och skaka. det sistnämnda stämmer väl mest in på situationen. det är dags att kolla upp det där!

nu ska jag flytta min frusna röv till badrummet där jag ska ställa mig framför spegeln, gör mängder med käkövningar i en kvart, för att sedan (vääääldigt avslappnad förhoppningsvis), krypa ner i sängen och inte gnissla tänder. tandläkarens rekomendation och order så det är väl bara att göra som man blir tillsagd.

gnisselgnissel!

VÅRIGT


nån gillar vårstek på balkongen. nån gjorde en fin min.

take my hand and close your pretty eyes


jag kan det där med att smygfota söta killar som heter jocke.
en väldigt fin helg har glidit förbi med varmt trevligt väder och minst lika trevliga människor.
  fredagen började med en sovmorgon till halv två, en somrig och glad spanskalektion, en presentrunda på stan, en snabb inkikning på cizzis fest för att sedan bänka sig på vingåkersbussen ut till jocke. där bjöds det på lost (är inne på säsong 3 nu och är helt fast! nån skulle bara våga avslöja vad som kommer hända för mig som är totalt efter med tittandet.) och fredagsmys. namnam.
  lördagen börjades tidigt med en shoppingtur till etuna med snusen. jag hatar att prova kläder. att behöva vara omringad av en massa speglar i halvnaket tillstånd borde vara förbjudet. speciellt vid jeansprovning. jag hatar jeans, jeans hatar mig så det var ju bara att ge upp. jag snappade åt mig en klänning istället. mycket fin en.
väl hemma vara det bara att ladda om och ta sitt pick och pack till malin som fylde 18 år och hade slängt ihop ett partaj som vi alla gillade skarpt. där röjde vi loss med gamla låtar, vin, en massa knäckebröd och saltapinnar. så ska det vara!
även denna natt kunde man finna min snarkandes i vingåker. det tycker vi om.

nu är jag sjukt trött och måste sova så jag kommer upp till tandläkartiden jag har fått imorgon, så jag nämner bara i förbifarten att jag såg kenny begins idag. och det ångrar jag inte.

nattinatt!

dagen i bild





1. jag vaknade upp med rivmärken 2. malin var kameragalen som vanligt 3. sommarmys! 4. en skitsnygg elin

en liten ursäkt och en idé

inser att jag är besatt av att gå ner i vikt och att det är himla dumt. himla tråkigt för er att läsa om det hela tiden också.
så här passar det bra med en ursäkt, både till er och mig själv. ursäkta.
  detta leder in på det andra jag tänkte ta upp, idén. jag ska börja skriva dagbok igen. en sån där i bokform, som är jättehemlig, som ingen får eller ska läsa. jag tror det kan vara rätt bra för sinnet.

och som avslut på detta lilla inlägg; att vara smal som en sticka och väga som en fjäder är inte allt.

du är bra, jag är bra.

-

positiv positiv positiv. det är inte lätt men man måste kämpa, långsiktiga förändringar är ju det bästa så det gäller bara att bita ihop. eller nåt. jag tänker inte misslyckas ännu en gång, då kör jag över mig själv med gräsklipparn.

RSS 2.0