LATA SOMMARFRALLOR


På begäran kommer här receptet på brödet jag bakade i fredags! Superenkelt som sagt, bara men har en kvart till övers innan man går och lägger sig, och 30 min när man vaknar. Och de är sviiingoda.

Du behöver:

1/2 paket jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl rågsikt

Rör ut jäst i kallt vatten i en bunke. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt. Blanda ihop degen. Täck med handduk och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 225°C på morgonen. Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter. Ät och njut!


ALLDELES FÖR LÄTT


Är det bara jag som tycker det är alldeles för lätt att klicka hem grejer när man har tråkigt? Swosh så har det dragits pengar på kontot och man sitter där och undrar vad som hände. Idag klickade jag hem detta ifrån H&Ms rea, så det blev inte så dyrt ändå. 74,50:- för klänningen och 64,50:- för pyjamasen. Kap? Jag tycker nog det.

UNDERBARA HELG

Åh, jag har haft en så himla fin helg. Började lördagen med att åka till pappa i Nyköping. Käkade gott, kolla på gamla hemvideor och njuta av sol och fika på Femöre. När jag kommit hem därifrån väntade min syster här hemma med sin pojkvän, och mamma hade lagat till godaste maten (torsk med seranoskinka + färsk pasta med bladspenat, åh dreggel...). Efter det anlände världens bästa pojkvän och vi satte oss alla framför fotbollsfinalen och gottade med lite öl, nötter och choklad.

Natten blev dock ett mindre helvete. Jocke kunde inte somna förrän vid 5 tiden på grund av magont och jag fick världshistoriens värsta mensvärk (trodde jag skulle sp, dö och spy lite till) så jag sov inte många timmar jag heller. Trots det tog vi oss alla upp och iväg på en heldag med min släkt. Först min kusins konfirmation och sedan vidare till en gemensam fest för henne och min moster som fyllt 50. God mat och trevligt sällskap, bara allmänt härligt.

Så nu sitter jag här och undrar vart helgen tog vägen. Skulle ge en hel del för att kunna teleportera hit Jocke och bara mysa igenom en söndag till.

Men men, plikten kallar och imorn blir det jobb 6-15 ungefär. Ska hinna med ett läkarbesök på morgonkvisten också så det blir lite övertid på det. Bara att kämpa på, pengar pengar!

Klockan rusar iväg som vanligt när jag sätter mig här, sängen nästa! Nattinatti ♥
Fika med denna utsikten i Oxelösunds skärgård, jag led inte.

Konfirmanderna idag, men kusin P som nr 6 från vänster.

MIN NYA KÄRLEK


Här har ni den, min nya kärlek i mobilformat! Efter mycket om och men har jag fått ordning på inställnigar och är i full gång med att botanisera runt bland alla appar. Väldigt kul för en newbie som mig!

Att jobba stängning igår gick förövrigt hur bra som helst, mycket tack vare sällskapet. Tack för det Hillevi! Kom hem vid elva tiden och stupade i säng framför Desperate Housewives. Vaknade tidigt imorse och lekte med mobilen, och nu sitter jag här, redo att hoppa på bussen till Nyköping om en timme. Jag ska spendera lite kvalitétstid med far min och förhoppningsvis äta gått ute på Femöre (Oxelösunds kust) och fånga några solglimtar.

När jag kommer hem ikväll kommer min kära bästa syster att vara här med sin pojkvän, och lite senare kommer även min egen man. Imorn ska vi allihopa nämligen iväg på lite firande, kusin som konfirmerar sig och moster som fyllt 50. En helt jobbfri helg fullproppad med människor jag gillar allra mest. Perfekt!

Hoppas er egen helg bli superbra den också! ♥

STAYIN' BUSY

Buenos días denna regniga fredag! Allt bra? Med mig är det bara fint, lite smådeppig på vädret men det försöker jag tänka bort. Jag har planerat att hålla mig sysselsatt hela dagen och då brukar dåligt väder inte betyda så mycket. Klockan är inte ens tio och jag har redan bakat bröd och ska nu ta i tu med Everts illaluktande bur. Efter tolv kommer Ewis hit för en picknick-lunch (ser ut att bli inne på golvet..) följt av en runda på gymmet. Sen är det dags för mig att göra mitt på ICA, stängning ikväll. Mitt vikariat på frukt & grönt tar slut nästa vecka och då kommer jag gå över på en fast tjänst med mycket (läs: nästan bara) stängning och helgjobb. Pengar, pengar!! tänker jag som är kvällstrött...

Nu duger det inte att sitta här och löka längre, mot hamsterburen!


Hur goda ser inte dessa sommarfrallor ut? Superenkla att baka dessutom!

NEWS


Tredje inlägget för idag, hejja mig vad jag bloggar på! Måste bara tipsa om tre superfina plagg från H&Ms nyhetssida. Mönstret på den vänstra byxdressen och bikinin är ju bara ett enda stort glädjerop, och byxdressen i mitten... Orange, småknasig och två plagg i ett. Behöver jag säga mer?

EN PROMENAD I ALLAFALL


Kvällens enkla middag! Grönkålsstuvning med stekt kassler och en klick kvarg + en käcke med makrill.

Hallå igen! Jag blev alldeles för rastlös för att bara sitta hemma hela kvällen så jag tog mig ut på en timmes promenad och kom hem för en liten sund sedan. Det är riktigt härligt svalt men inte kallt ute, perfekt promenixväder! Hoppas bara nu att mina hälar pallade trycket av en promenad så jag slipper ha ont imorgon. Efter ett långvarigt skoskavande (flera år) och hälseneinflammation kan jag egentligen inte springa och gå längre sträckor utan att känna av det i hälarna. Galet irriterande för en rastlös själ som mig!

Förresten, titta vilen härlig middag det blev ikväll! Nyttigt, gott och så himla enkelt Jaja, nu ska jag slänga mig i soffan med te och kvällis. Puss på er ♥

26 MAJ

Hej! Kom hem från Jocke för ett tag sedan, åkte dit igårkväll och myste med Chuck hela kvällen. Blev väckt halv åtta av att jobbet ringde och frågade om jag kunde rycka in och jobba, men eftersom jag var i Vingåker bestämde jag mig för att det blev omständigt och somnade sedan om. Himla skönt.

Hade tänkt kila till gymmet och träna en sväng men motivationen har varit dålig och nu mår jag lite illa också. Tar och lägger mig på balkongen i solen istället, och tränar imorn innan jobbet. Mycket bättre.


OTURSDAG MEN GLAD ÄNDÅ

Hej! Ni ska bara veta vilken otursdag jag har haft idag. Jag har nämligen tagit alla tillfällen i akt och kört över min fot med varuburen, klämp fingarna x antal gånger och fått galna stötar av varudörren. Livet är inte lätt ibland...

Fast det är det ju! För idag är det ju löning, woopido! Nästan 7000 har jag lyckats skramla ihop denna månad, och det känns rätt så mycket bättre än den lilla bidraget från försökringskassan jag levt på varje månad i ett halvår.

Och för att spä på den glada känslan så har min nya mobil anlänt till posten. En HTC Desire Z som jag nu på direkten ska kila och hämta ut. Återkommer självfallet med bild och glädjerop så fort jag hunnit bekanta mig med den!


Nya batterier i kameran också! Nu lovar jag att bloggandet kommer bli bättre. Passade på att pussa lite på mina ömma stackars fingrar.

FEM PALLAR F&G

Tjoho! Vet ni vad jag möttes av när jag kom till jobbet imorse? Fem fullastade pallar med frukt och grönt, som jag skulle plocka upp innan 14.00. Skrik och panik! En pall innehåller liksom 10000000 kg (nästan...)! Som tur var kom fruktvetaranen Anna till min undsättning och hjälpte mig pressa upp det mesta i hyllorna. Men jag kan lova er att svetten lackade hela dagen, här talar vi om tungt arbete. Vet ni till exempel att en full bananlåda väger 18 kg? Eller att en låda gurka väger 12 kg? Styrketräning med jobbet!

Nej vet ni vad, nu ska jag parkera mig i soffan och inte lyfta ett finger. Idag har jag en välförtjänt vilodag! Hoppas ni har det finemang vad ni än hålls med. ♥

Förresten, kan ni fatta att det snart är ett år sedan vi 91:or tog studenten? Åh vad jag skulle vilja göra om det.


ZZZZZZ

Morsning. Är ni ens vakna nu? Det är jag (uppenbarligen) och ska snart trampa iväg till jobbet. 6-15 idag och det är precis lika jobbigt som vanligt att komma upp när mobilen ringer 4.45. Aldrig ser väl sängen så lockande ut som nu... Men nej, nu ska jag starta upp den rätta inställningen! Nu är jag ju redan uppe och påväg, lika bra att se det positivt.

Har ni haft en bra helg förövrigt? Min var bra, men kort. Jobbade ju lördag så hade bara igår ledigt. Åkte till Jocke efter jobbet i lördags och myste med tacos och serier (svennigt men bra!) och igår tog mamma och jag oss ut på en liten cykelutflykt. Härlig söndag.

Men nu är det dags att rusa, ha en fin måndag! ♥

HEMMA-FREDAG

Hej! Här sitter jag och har just käkat godis och ska nu iväg till gymmet. Plus minus noll, eller hur? Hehe.

Hur har eran fredag varit? Min har varit riktigt bra, trots att jag verkligen hade svårt att komma iväg till jobbet imorse. Brukar oftast vara så, att det löser sig med motivationen bara man kommer fram. Så idag har jag varit lite överallt och fixat. Frukten, brödet och lite kassa. Om man alltid fick ha varierande dagar... vilken dröm!

Kvällen blir lugn för mig, med godis x2 (Vanligt + natur, när jag väl ska käka godis så ska det vara ordentligt. Sen är det bra för ett tag fram över!) och Desperate Housewives på datorn. Imorn jobbar jag 7-15 och har fått äran att vara bakansvarig. Min favoritavdelning, så att jobba på en lördag blir nog inte så jobbigt.

Jag ska röra mig mot maskinerna på gymmet nu. Ett svettigt konditionspass kanske? Deal. Ha en ösig fredagskväll hörrni, och ta en öl för mig också! ♥


Pitbulls nya får mig på träningshumör idag!

FREDAGSJOBB

Det är fredag och om lite mindre än en halvtimme ska jag befinna mig startklar på ICA Nära än en gång. Allra helst skulle jag bara vilja ligga och sola på en gräsmatta hela dagen, men på det här sättet tjänar jag ju lite mer pengar. Så dags att bli lite positiv! Ha en grym dag i solen, och varför inte ta en sväng till ICA och köpa en glass av mig? Do it.

AUTOCORRECT

Dör lite.   http://damnyouautocorrect.com


MADE IT

Hemma från lilla uppkörningen, och jag klarade det! Vilken lättnad, var så himla nervös innan jag jag trodde jag skulle skaka framför ratten. Jag fick göra en inre säkerhetskontroll innan vi drog iväg (jag kom ihåg varenda grej, yes!!) och sedan blev det bland annat vändning från landsväg, parkering och massa högerregeln. Tror aldrig jag har kört så bra som jag gjorde idag, måste varit att jag var så rädd att göra fel haha. Det sägs ju att måttlig stress ökar prestationsförmågan? Det enda jag missade var att det blev grönt åt höger i ett trafikljus då jag satt och tänkte på dödavinkeln och speglarna. Ett litet tut bakom bilen och jag var var med i matchen igen. Skönt att man får vara mänsklig och att en sådan grej inte gör något.

Så nu är jag klar med alla moment på skolan, och uppkörning/skrivning är bokad. Laddad laddad! Och glad, för jag kan ju KÖRA BIL :D


Såhär glad är jag nu!

40 MINUTER

Hallååååå! Vad fan är det jag ser utanför fönstret? Regn? REGN? Vart är den utlovade solen som skulle lysa upp min dag och hjälpa mig stressa ner? Piss. Tur att jag lyckats med det ändå på något vänster, just nu känns det inte så mycket värre än en vanlig körlektion och jag ska försöka fortsätta se det så de där 40 min i bilen också. 40 min av mitt liv, det ska jag väl kunna uthärda? Och göra det bra. Jag kan. (Väldigt mycket självpepp här nu, ni får stå ut! På något sätt hjälper det att skriva det till sig själv.)

Efter lilla ska jag åka ut till mormor och umgås lite. Hjälpa till och städa och äta god mat. Mysigt! Vi hörs senare ♥

TAGGAR TILL

Hej på er! Hur har dagen varit, hunnit med mycket eller bara chillat sönder? Jag har jobbat 7-16 och sitter nu med magknip (kastade två mackor ner i en ekande tom mage, aldrig bra) och taggar till inför träning med bra musik. Just nu är det Save The World - Swedish House Maffia och Where Them Girls At - David Guetta, Nicki Minaj, Flo Rida som ligger bäst till. Perfekt till gymmet.

Annars då? Det var bra för mig att komma iväg och jobba lite, klumpen i magen har hållit sig på avstånd under dagen och nu försöker jag hålla mig sysslosatt med annat. Var ute och övningskörde igår med mamma och övade stenhårt på backning runt hörn och backparkera så egentligen vet jag ju att jag kan, det är bara min hjärna som kan sätta käppar i hjulen nu. Och det tänker jag inte tillåta ;)

Jag ska dricka upp mitt te nu och sedan bär det av till gymmet för ett pass. Och förresten, ni kan väl vara världens bästa och hålla en tumme för mig vid tiotiden imorgon? ♥


Piggar på mig med en härlig bild på mig och kära Elin. Gisses, att man skulle sakna sista året på gymnasiet så mycket? Speciellt min trio!

ANDAS, ANDAS

God morgon. Här sitter det en nervös tjej vill jag lova. I ett par dagarna nu har jag gått runt med en växande klump i magen och 90% av mina tankar handlar om säkerhetskontroller, backteknik, döda vinkeln och raka parkeringar. Behöver jag ens säga rakt ut vad det är jag oroar mig över?

Lilla uppkörningen närmar sig med stormsteg och uppkörning/uppskrivning ska bokas in snarast. Herregud, vad har jag gett mig in på?! Så himla nervös att jag skulle kunna sitta på en stol dagarna i ända och stirra in i väggen. Inte så bra taktik, för man ska ju försöka tänka på annat. Därför släpar jag mig iväg till jobbet (som förövrigt också gör mig nervös, åh hatar att beställa) och tvingas få annat att tänka på. Och hallå, jag kan ju köra bil! Jag kan ju alla jag vill! Jag är grym och detta kommer gå superfint. Allt löser sig! Och jag är grym. Igen.

HAVE TO HAVE


Måste. Ha Denna.
Ska genast smida planer med mamma när hon kommer hem, mitt konto ekar tyvärr tomt. Tänk vad fin den här kommer vara i sommar, kanske till midsommar? Åh, hit med dig nu you sexy byxdress-thing!

Från Nelly.com.

ICA-FEST

Hej! Jag är sådär härligt frånvarande här, men så får det vara ibland. Mycket beror på att min kamera inte har några nya batterier att äta och utan kamera blir det så mycket tråkigare att blogga.

Hur som helst, igår var det peronalfest på ICA Nära! Jag hade inte så stora förväntningar, men hela dagen blev riktigt rolig. Efer jag jobbat klart (7-15) bara det bara att byta om och göra sig redo för gokart. Jag älskar gokart! Tråkigt nog är jag alldeles för feg för att rå på de andra hårdingarna, så jag kom väl sist 3 gånger av 4, hehe. Men kul var det!

Efter gokarten åkte vi ut till en stuga och grillade, lekte och drack gott hela kvällen. Småspårat och över förväntan härlig stämning! Vid tolvtiden lät det typ "Jaha, har någon tänkt på skjuts hem?" från alla håll och vi kom fram till att det hade vi inte. Bara att knata på! Stugan ligger en bra bit ifrån stan kan jag meddela er. Vi orkade väl gå typ 2 km innan vi tröttnade och lyckades klämma in oss i en bil.

Idag har jag mått förvånadsvärt bra och har städat o tvättat fönster hela förmiddagen. Visst mår man så himla bra när man får sådant ur världen?

Nu ska jag fortsätta fylla iPoden med nya pepplåtar innan jag sticker till gymmet och svettas järnet. Känner för att springa så det blir nog en tur på löpbandet! ♥


Eftersom kameran är urladdad bjuder jag istället på en gammal partybild på mig och fröken Klint!

DET KALLAS EFFEKTIVITET


Varför alltid dessa miner? Måste komma på nåt nytt...

Hej hopp! Idag har jag en fullspäckad dag framför mig. Efter frukosten tog jag mig en runda på gymmet och nu ska jag kila iväg ner till trafikskolan och plugga lite. Efter det hem och käka lunch och sedan vidare till ICA för att jobba 13-18. Väl färdig där blir det tårtkalas för min fina vän Nattis som fyller 20 idag. Grattiiiiis!

Måste rusa, ha en fin dag i solen! ♥

HIMLA FIN MÅNDAG


Hej på er. Hur har helgen varit? Min har varit både suverän och lite halvdan. Jobbade i lördags och spenaderade därför fredagskvällen ensam hemma och tråkade. Efter jobb på lördagen fick jag för mig att dra ut och kolla läget på stan med några kamrater, med halvdåligt resultat. Att krogen har blivit så himla tråkig nu i jämförelse med Statt! Trampade hem på min cykel vid ett-tiden och vaknade sedan upp pigg och obakis (halleluja för att dricka måttligt!) igår. Käkade pannkaksfrukost på balkongen och stekte någon timme i solskenet innan jag kilade till gymmet för ett gympass. Till kvällen träffade jag mitt fina gäng vänner och grillade. Åkte hem till Jocke efter det och sov där tills idag.

Och vilken dag det har varit idag! Underbart väder, svinvarmt och jag har njutit av den med bästa sällskapet. Ewis och jag gick nämligen runt på stan och shoppade present till Nattis som fyller år imorgon, och vi hann även med en glass i solen. "Hemlagad italiensk kulglass" som det så fint hette. Farligt gott! Finns på Hembagarns här i Lilla K-holm om ni har vägarna förbi. Väldigt värt.

Nu ska jag ta tag i disken, så vi hörs när vi hörs :) pusss

Jag och Ewisen, nyår 2009.

SAVE THE WORLD TONIGHT


Taggar till denna söndag med nytt ifrån Swedish House Mafia. Denna kommer i alla fall glida rakt in i min iPod, och jag känner på mig att den komma göra nytta på gymmet. Gryyyyymt.

INGEN SOVMORGON HÄR INTE

God morgon hörrni. Hur är läget? Lika sega som jag denna lördagsmorgon? Ibland hatar jag att vara så pass morgonpigg som jag är, jag som ville sova ut idag! Suck... Aja, för att se det ifrån den positiva sidan så slipper jag ju stressa innan jobbet i alla fall.

Jobbar mellan 11 och 18.30 och idag är det vårmarknad på ICA Nära! Spännande va? ;) Igår funderade jag på utgång efter jag jobbat klart, men idag känner jag mig otroligt seg i kroppen. Skulle bara vilja halvsova framför en film med min bästa Jocke. Finns inget bättre ♥

Ska dricka mitt te och se några avsnitt Desperate Housewives nu och se om jag piggnar till. Puss!

6 MAJ

Hej hallå! Sitter och laddar upp inför ett hårt träningspass med lite te och musik. Visst är det lite konstigt hur mycket musik kan göra för träningen? Rätt musik. Mina favoriter för att orka kämpa järnet så svetten rinner är Miami 2 Ibiza - Tinie Tempah & Swedish House Mafia, One (Your Name) - Swedish House Mafia ft Pharrell, Like a G6 - Far East Movement ft. The Cataracs & DEV, Written In The Stars - Tinie Tempah ft. Eric Turner, Baksmälla - Petter & September, Silvia (Robotberget Remix) - Miike Snow. Vilka är era "kämpa tills ni dör"-låtar?

Och vad har ni för planer för helgen? Jag ska jobba imorgon och slutar inte förrän 18.30, sneglar avundsjuk på andras planer med fest, grill och ledighet. Men jag tjänar pengar! Det är det enda som gör att jag frivilligt går och sätter mig i ICA-kassan och lägger på det största leendet även mot de tjurigaste kunderna. Pengar.

Dags att sluta bränna minuter här nu och ta mig ibäg till gymmet. Pepp, pepp, pepp! ♥


NERVÖST


En liten bild från Valborg!

Hej på er. Jag sitter här med en klump i magen och är nervös inför körlektionen som väntar. Det är förhoppningsvis sista repetitionslektionen innan det ska bokas lilla uppkörningen, och jag vill verkligen inte göra någon miss. Jag vet själv att jag lätt glömmer bort att kolla speglar och döda vinkeln innan sväng, och jag upprepar "döda vinkeln, döda vinkeln, döda vinkeln" i huvudet som ett mantra.

Önska mig lycka till och nu kör vi!

RSS 2.0