TORSDAGSMUMS


Göttigt mellis jag fixade till idag va? Till denna skål med grapefrukt, kvarg, hasselnötter och lite kokosflingor fick jag även ner en knäcke med ägg. Har jag nämnt att jag älskar mat, speciellt frukost och mellis? Mumma. Denna lilla vitaminbomb (som passar grymt bra innan kvällens box-pass!) har jag , som så mycket annat, snappat upp hos PT-Fia. Hon håller förövrigt i en utmaning just nu som jag är med i. Inget socker på 5 dagar! Med socker menas godis/kakor/snabbmat/pizza/läsk/choklad/vitt mjöl/juice/saft/smaksatta youghurtar. Gissa om det är kämpigt ibland? Speciellt när det kommer in smakprov till fikarummet på ICA stup i kvarten... Men jag har klarat det hittils, och tänker fortsätta! Hakar ni på?



APRILVÄDER


Ni missade väl inte det underbara snökaoset imorse, aka aprilvädret redan i mars? Inte jag i alla fall, det var precis i rätt tid för att jag skulle bli blöt och kall på väg ner till stan. Underbart va. Hade ett litet möte på Arbetsförmedlingen som jag var tvungen att bocka av. Träffa två gamla klasskompisar och snackade lite skit också, riktigt skoj sådär snart ett år efter studenten. Efter det har jag jobbat 12-17 på ICA och nu laddar jag om för träning. Det blir kondition idag också och jag har precis mumsade mellis här (knäcke med keso+makrill & kvarg+kiwi+nån hasselnöt & TE) så att jag ska orka.

Lika bra att ge sig av till gymmet och få det överstökat. (Kul att det snö/regnar nu IGEN också.) Ha en finfinkväll hörrni! ♥

BRUNCH OCH KALAS

Hemma hos kusin P bjöds det på en hejdundrade brunch. Bacon, ägg, scones, korv, köttbullar, croassaint, ostar, te, frukt, knäcke mm. Jag fyllde magen med välbehag i tre rundor. Jag klappade även lite på hennes söta kanin och blev lite kär. Lekte avundsjukt med hennes nya iPhone 4 gjorde jag också.

 

Väl hemma började jag må illa och tycka lite synd om mig själv, men jag kämpade mig bort till gymmet ändå. Som tur var släppte illamåendet lite och jag orkade med ett hårt konditionspass på crosstrainer och löpband. Efter det var jag helt död och är fortfarande. Tänkte parkera mig i sängen med lite serie. Men först ska jag tvinga fram Evert och gosa lite,  trots att han aldrig vill vara med på gos den jäkeln.


KALAS-SÖNDAG


Hej, och ursäkta! Jag har haft någon slags bloggsvacka här och sitter nog halft kvar i den fortfarande, men jag ska göra mitt bästa för att hitta tillbaka!

Idag ska jag åka ut på landet och fira min kusin Petronella som fyller hela 16 år idag- Det vankas godsaker, men jag ska stå emot! Den senaste tiden har det blivit allt för mycket av den varan och jag känner mig inte alls bekväm i det. Så då gör man någonting åt det. Från och med idag och så länge jag klarar ska jag hålla mig borta från godis, bakverk och snacks. Det kommer bli svinjobbigt och jag kommer få kämpa hårt, men utmaningar ska vara bra har jag hört? Så vad säger ni, är ni med mig på denna lilla prestation?

KHOLM I MUSIKVIDEO


Jag kan inte annat än känna mig som en stolt mamma när jag ser den här videon. Go Katrineholm! Låten är förövrigt riktigt bra också, men jag gillar den bättre i den aukustiska versionen som framfördes i Vakna! Med the Voice igår. Här kan ni lyssa/titta på den!

Nu ska jag kila till ICA för ett 10-19 pass, och lyssna noga nu. Tre av de timmarna blir betalt, riktigt, extrajobb! Jag är inne i systemet :D

DRÖMMER MIG BORT







Kom hem från stängningen på ICA för en timme sedan och sitter nu och drömmer mig bort. Till solen och den stekande värmen på Teneriffa! Ååh.. Tur att det snart är dags för samma temperaturer även här hemma i Sverige.

För att återgå till stängningen. Den gick bra, och med det menar jag att jag kommer ihåg det mesta på kvällsordningen som måste göras. Känns hur bra som helst! Blev för en kort stund erbjuden att jobba några timmar nästa helg (jubel!), innan de kom på att de redan pratat med en annan (inte jubel..). Men detta betyder att jag snart är inne på riktigt i arbeta och tjäna pengar - branschen. Lättnad vill jag lova! Min plånbok kommer bli redigt glad.

OLADDAD

Hej på er, ser ni också det fina vårvädret utanför fönstret? Underbart, och varmt! Var ute på en promenad imorse och det var nästan så jackan var överflödig. Det går åt rätt håll!

Jag ska alldeles strax cykla iväg till praktiken för mitt andra stängningspass, och jag kunde inte varit mer oladdad... Ååhhh. Bara att ta sig i kragen och längta tills halv elva då jag förhoppningsvis är hemma igen. Imorgon har jag halvdag!

Ner med matlådan i väskan och så kör vi, puss! ♥




SUMMERING


Hej på er! Det blev visst ett litet uppehåll här på bloggfronten under helgen, men nu är jag tillbaka! Jag har hunnit fara runt som en vante mellan katrineholm, stockholm och vingåker mest hela helgen. Inte mig emot! Lördagen spenderades med att fira min syster som fyllt 28 år, med långpromenad på Djurgården och god lunch och fika. Åkte till jocke o myste på kvällen. Söndagen följde jag spontant med honom till stockholm för att hämta hans pappa på Arlanda, så större delen av dagen hölls det till i bilen.

Det var summeringen! Nu ska jag supersnabbt cykla ner på stan o möta upp Ewis en sväng, sedan blir det jobb 14-22. Hej! ♥

GLADA BESKED OCH GODA MELLANMÅL


Hej på er! Har ni haft en bra torsdag? Det har jag haft, tiden har nästan flugit förbi på praktiken och jag har haft humöret på topp.Idag har jag flängt runt i hela butiken och hjälpt till med både det ena och det andra. Kassan, plocka färskvaror, plocka brödvagn, fylla på tapasbaren etc. etc. Det är lite av charmen med att praktisera i livsmedelsbutik det! Och på tal om min praktik, idag fick jag veta (även om det varit rätt klart hela tiden) att jag kommer få fortsätta på ICA Nära som sommarjobbare när praktiktiden gått ut. Glad tjej här!

Nu ska jag sätta mig och plöja senaste numret av i FORM, men först måste jag bara be er spana in supermelliset jag åt förrut? Kvarg + bläbär + lite honung + valnötter! Så gott att det är galet. Och hälsosamt dessutom!

TE-BRALLAN


Pju, hej! Kom hem från jobbet/praktiken för en stund sedan och har just ätit mellis. Slänge upp håret i nacken imorse, och det såg väl ut lite som ovan. (Sängen som står mitt i allting är min gamla som fotfarande inte kommit upp på vinden... Snart!). Hela dagen bortsett från en timmes plock, har jag suttit i kassan idag. Folk har krånglat och krånglat och lilla jag har samtidigt som den röda tonen intar ansiktet försökt komma på hur problemen ska lösas på snabbast möjliga tid. Det är inte lätt vill jag lova! Vissa kunder är förstående medans andra suckar. Lite medlidande till praktikanten tack!

Kanske är det agressionerna som gör att jag är lite borta idag. Satt och drack te här nyss och envisades med att hålla i muggen istället för i "örat", trots att det var hett. Självfallet bränner jag mig och häller ut hela muggen över mig. Varmt och härligt på låren! Lite som att kissa på sig? :

Nu ska jag gymma (har bytt bort te-brallorna...)! Ha en trevlig kväll!

VÅRVÄDER!


Hej min fina skara läsare! Visst är det underbart väder ute idag? Riktigt varmt ju! Jag har jobbat halvdag och sedan fixat med lite papper hos Personalstrategerna. Har just käkat mellis här, och en stor mugg te. Vad skulle jag ta mig till utan mitt te? Dricker minst tre muggar om dagen, fler om det finns tid!

Nu ska jag fortsätta dagen med en körlektion och en sväng på stan med mamma. Ikväll blir det gym! Måste rusa, ha en underbar dag i vårsolen :D

BAKISLÖRDAG

Hej! Jag har äntligen kommit upp ur sängen, ut på promenad och är nu hemma igen. Har som ni kanske kan ana haft en bakisdag... Efter en urhärlig promenad i vårsolen är jag dock mycket piggare!

Igår var det nämligen tequilakväll med tre trevlig tjejer. Ölspel, gamla nostalgilåtar på Spotify och den obligatoriska tequilan fyllde kvällen fram till tolv då vi begav oss till Harry's för dans, dans och lite dricka. Mycket trevligt! Dock slutade kvällen alldeles för tidigt eftersom allt i den här lilla hålan stänger två. Men men, man kan inte få allt.

Ikväll ska jag ta mig hem till Jocke och bara lördagsmysa framför serier, men innan det blir det övningsköra och kolla Melodifestivalen. Men allra först blir det renskavsgryta - min favvorätt!!

JAG KAN OCKSÅ FUSKA


Något som jag är bra på är att tala om för er när jag gör bra och nyttiga saker, som till exempel tränar eller äter nyttigt. Men jag kan också "synda", och gör det minst en gång i veckan! Jag är riktigt dålig på att motstå godsaker när jag blir sugen.

Idag hade jag en sån kväll då det bara suger som tusan i smaklökarna. Därför har jag sprungit fram och tillbaka till skafferiet och tagit chokladbitar. Många! Det jag vill komma fram till är att man ska träna och äta bra så ofta man kan, men självklart måste man unna sig ibland också. Kom ihåg det :)

BIFFEN?

Kolla in den här spännisen, ser stark ut va? Tråkigt nog är jag inte alls så stark som man kan tro, mina muskler har nog tjyvslurpat luft. Men det ska bli ändring, snart ska jag vara så stark som jag ser ut!

 

Idag blir det ett efterlängtat Zumba-pass på gymmet. Tacka vet jag halvdagar på jobbet! Det är så himla svårt att hinna träna de andra dagarna. Imorgon blir det ett minst lika efterlängtat box-pass, och då ska armarna och ryggen få jobba, det vill jag lova. Har ni någon favorit-träning? Dansar ni loss i hiphop-style, kutar runt i löpspåret eller lyfter ni skrot på gymmet? Tell me, jag vill veta!


NU VILL JAG INTE SE EN SEMLA TILL

Över 1000 semlor är bakade och jag ser snart semlor krypa fram som synvillor. Gisses!! Jag hade förväntat mig tempo, men den här dagen har varit galen. Tre person som jobbar samtidigt i det lilla bake-off-hörnet, en klipper locket och fyller med mandelmassa/vaniljkräm, en spritsar grädde, en packar och klistrar lappar. Det var nästan så man kunde se ånga smita ut ur våra öron.

Nu ska jag kasta mig i sängen och pusta ut en stund. Imorgon utnyttjar jag min sovmorgon till en frukost-date med Ewis vilket ska bli hur mysigt som helst. Saknar min bästis!

Lika bra att säga gonatt nu, sov sött allihopa! ♥

TRÖTT TJEJ SÄGER HEJ

Hej på er! Jag kom hem från jobbet för en timme sedan och har käkat lite snabb middag (grönsakssoppa + ägg+ knäcke med makrill, mumma!). Nu ska jag alldeles snart kila till bussen och åka till Jocke. Jag har ju sovmorgonom imorgon, så det gäller att passa på.

Att jobba 10-19 idag var nåt nytt. Jag som brukar, och behöver för att hålla huvudet och humöret i kontroll, äta var tredje timme fick det lite motigt. Lunch blev det inte förrän halv fyra. Jag som ätit frukost halv sju! Gissa om jag var hungrig då. Efter påfyllning i magen gick det dock lättare och jag fick lära mig kvällsrutinerna. Känner mig hemma på Ica Nära nu, trivs väldigt bra med arbetskamraterna och stämningen.

Nu måste jag rusa! Imorn är det semmeldagen och då ska det bakas över 1000 semlor. Det är en del! puss och gonatt till er! ♥


Semmeldagen imorn!

MONDAY MORNING

Hej på er! Jag ska strax bege mig till Ica Nära för att testa på att jobba 10-19 idag. Känns sådär om jag ska vara ärlig, jag är en morgonmänniska! Vaknade 6 idag och kunde inte somna om så det vara bara att gå upp. Efter frukosten tog jag mig (hör och häpna) till gymmet när klockan endast stod på 7.30. Förkylningen sitter förstfarande envist kvar i kroppen så det blev bara ben 40 min. Alltid något!

Nu ska jag packa ner matlådan i väskan och kila iväg med en klump i magen. Kan jag aldrig slappna av?!

BÄSTA KILLEN

Den här fina killen kom förbi för några snabba pussar ikväll (gillar påhittet körkort+bil!). Världens bästa Jocke. 27 månader (!) är en väldans lång tid i praktiken, men det har rusat förbi med dig. ♥


SUPERBRÖDET


Om det något jag går igång på så är det när nyttigt kombineras med gott. Det är något extra med att låta smaklökarna dansa utan dåligt samvete. Därför känner jag att jag bara måste dela med mig av ett recept som ligger mig varmt om hjärtat, detta underbara bröd! Jag ÄLSKAR bröd, och det här är en favorit! Greppa närmaste papper och penna och skriv ner detta:

8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre- eller vetekli
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön eller nötter
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild youghurt eller fil

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt/fil. Häll degen i en smord och bröad avlång form, rymd ca 1½ liter. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler. Greppa kniven och hugg in!

Lättare bröd att baka får ni leta hårt efter.

MORGONPROMENAD


Nytt träningslinne ifrån Röhnisch! 240 spänn på Intersports rea, kap!

God morgon! Pigga och glada denna söndagsmorgon? Det är jag, slocknade vid elva-tiden igår kväll framför Desperate Houswives. Drog hem tidigt ifrån festen, för om jag ska vara ärlig ville jag krypa ner i sängen redan innan jag klivit utanför ytterdörren. Så det blev som ni förstår en väldigt lugn lördag för mig. Därför vaknade jag utan problem vid halv sju, pigg och hungrig. När klockan ändå var så tidigt och vädret så himla soligt och fint, passade jag på att ta en promenad efter frukosten. Hurtig får jag väl lov att säga, och klappa mig själv på axeln.

Idag ska jag inte göra nåt vettigt alls. En hemmadag med kanske lite städning, och mycket serietittande. Hoppas ni också tar er ut och njuter av vårsolen, D-vitamin gör underverk för kroppen! ♥

SEG LÖRDAG




Hej! Idag är jag så seg och trött på att vara förkyld. Vill bara träna!! Hatar att känna sig som ett stycke fläsk och inte kunna göra något åt det. Imorgon ska jag träna, och där med basta.

Dagen började riktigt mysigt i alla fall. Jocke kom hit går och vi lagade mat (pasta med kräftstjärtsås - gott enligt mig, fiskigt enligt Jocke) och kollade på Solsidan och 99 saker man måste göra innan man dör, med Erik & Mackan. Jag slocknade först som alltid, och vaknade då såklart pigg först också. Lite morgonbrottning i sängen innan Jocke åkte hem och sen tog jag en promenad. Det var ju soligt idag, vårkänslor! Efter det har jag försökt ladda om för fest men jag har noll lust att ta mig utanför dörren. Lika lite lust har jag att sitta hemma och mögla, åh... Ska ta mig i kragen och ta mig iväg nu ändå, där här håller ju inte.

Slängde på mig en skjorta och leggings med skinnlappar och fick upp håret i någon slags 60tals-inspirerad knut (som inte vill fastna bra på bild framifrån) på huvudet.

I I FOLLOW, I FOLLOW YOU DEEP SEA BABY, I FOLLOW YOU


HALKAN AVKLARAD!




Hej! Vilken dag jag har haft! Idag var det nämligen dags för mig att köra halkan med trafikskolan, och det gick bättre än förväntat (bortsett från en lite småpinsam incident i början...). Med så härligt sällskap som jag hade i bilen var det dessutom svårt att ta hårt på motgångarna. Jag har skrattat och lett så mycket idag att jag har ont i kinderna.

Ovan ser ni hur jag ser ut idag förövrigt, idag älskar jag min kamera! Ibland lyckas den verkligen med bra bilder (syftar på kvalitén). Grymt! På mig har jag favvo-jeansen från Vero Moda och räv-Tshirten från Gina Tricot. Kombon har blivit en återkommande succé hos mig.

Nu ska jag se om jag lyckas väcka Evert och gosa lite, ikväll kommer Jocke hit och myser med matlagning och serier. Ha en grym fredag mina vänner!! ♥

TE IS MY DRUG, IT'S MY MEDICINE


Hej på er! Har ni haft en bra dag?  Det har har jag haft, med mycket att göra. Idag var jag ju äntligen tillräckligt frsik för att återvända till praktiken. Lycka! Visst är det skönt att ligga hemma och plöja serier hela dagarna, men det blir lite långtråkigt. Idag har jag istället fått packa upp varor, göra semlor, baka fikabröd och hjälpa till med "torsdagsjippot". Varje torsdag händer det något extra på Ica Nära, och idag var det tokpriser på fikabröd. Mycket folk och mycket provsmak. Mycket stå upp hela dagen så nu vill mina fötter döda mig...

Jag har precis käkat en göttig avocado och druckit en mugg te till sent mellis. Det är inte alltid lätt att fota med självutlösare, som ni ser blir inte alla bilder 100%-iga... Te är varmt!

YOU GOTTA LOVE THE SUN



Jag tog mig ut! När solen började ta sig så högt upp på himlen att den stack mig i ögonen där jag låg i soffan var jag bara tvungen att sticka ut. Tog det väldigt lugnt, men blev väl borta en 40 minuter ändå. Invigde mina nya skor och är riktigt nöjd. Så himla bekväma! Dock gick jag ju inte speciellt fort, och dessutom på snö stor del av vägen, så de fick nog inte gör sitt lilla extra för mina ben och rumpa. Vare sig de har de superkrafterna eller ej, så är jag nöjd. Jag kan inte säga det för många gånger, bekvämare skor får man leta efter!

TILLFRISKNANDE



Åh har ni sett vilket underbart väder det är ute? Det har jag, innifrån... Ligger nerbäddad i soffan med mitt supertäcke. Men idag är min sista sjukdag och imorgon är det jag som går upp 5.20 och pallrar mig till Ica. Fick veta idag att jag nästa vecka kommer få testa på att jobba nya arbetstider (10-19, 8-17) och fick lov att avbok min körlektion som låg olägligt. Väldigt trist eftersom jag inte lyckats genomföra en körlektion på mer än en månad. Suck... På fredag är det halkan i alla fall, får se hur det går efter så lång frånvaro bakom ratten.

Aja, jag ska fortsätta kolla på Desperate Housewives nu (avsnitt 16!) och försöka hålla mig innomhus. Den där solen där ute lockar som tusan med en promenad, men susandet i öronen säger mig att jag nog gör bäst i att stanna hemma... Bara att hålla ut!

SERIEJUNKIE

Idag är jag precis som igår hemma sjuk. Klättrar snart på väggarna! Seriejunkie som jag är så plöjer jag avsnitt efter avsnitt av alla möjliga serier. Nyaste tillskottet är Desperate Housewives, och bara idag har jag sett 7 avsnitt. Galet..

 

Nu ska jag i alla fall snart tvinga ut mig på ett ärende som måste göras idag. Egentligen känner jag mig fortfarande för klen (ska vara hemma och kurera mig imorn också) men det är bara att ta sig i kragen. Hoppas ni har en betydligt mer händelserik tisdag än vad jag har.


RSS 2.0