SUPERPYTTIPANNA

Idag lagade jag en lunch som har blivit någon av en specialitet hos mig, nämligen pyttipanna! Oj vad spännande tänker ni? Men mmin pyttipanna är inte som alla andra. Den innehåller till exempel ingen potatis eller kött, men däremot en massa nyttiga rotfrukter! Så här kommer ett nyttigt och miljövänligt (rotfrukter kan odlas i Sverige=korta transporter, inget kött=mindre koldioxidutsläpp) lunchtips från mig:

Du behöver för en portion: en rödbeta, en fjärdedels kålrot, en morot, en halv rödlök, ett ägg och lite olja (kallpressad rapsolja är bra).

Skär ner rotfrukterna i små, små tärningar. Om du gör dem små så går det snabbare att steka alltsammans sen.

Stek morot, kålrot, rödbeta och rödlök i lite olja, på medelvärme i ca 20 minuter. Salta och peppra. När det börjar bli klart (provsmaka en tärning, den ska vara relativt mjuk) slänger du i en liten klick smör! Det gör att det blir extra smarrigt.

När du tycker pyttipannan är lagom mjuk steker du ett ägg, saltar och pepprar lite.

Släng upp tallriken och voilá! Där har ni en supersmarrig, enkel och nyttig lunch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0